Shop
english language
share
closemailfacebookInstagram
Cart
0
PURPLESHEEP.GR
DESIGNED BY
Aegean Beuaty Cosmetics
γράφει η
Αγγελική Καραμπούλα

Χρησιμοποιώντας φυσικά καλλυντικά

Τις δύο τελευταίες δεκαετίες όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται σε φυσικά καλλυντικά για καλύτερο αποτέλεσμα αφού τα συγκεκριμένα ακολουθούν τους μηχανισμούς της επιδερμίδας όσον αφορά στην περιποίηση αλλά και στην διείσδυση, απορρόφηση, απέκκριση. Οι θεραπευτικές τους ιδιότητες και η ήπια φροντίδα που παρέχουν δρουν υποστηρικτικά στις φυσικές λειτουργίες. Όταν το δέρμα δεν αναγνωρίζει ορισμένα συστατικά ενεργοποιεί αμυντικούς μηχανισμούς απόρριψης ώστε ό,τι αντιλαμβάνεται ως ξένο και επιθετικό να μην απορροφηθεί ή να αποβληθεί. Ευτυχώς η μνήμη του DNA των κυττάρων είναι παρούσα.

Η καλλυντική φροντίδα είναι πλέον ταυτόσημη με την αναζήτηση υγείας.

Οι καταναλωτές επιθυμώντας να προστατευθούν από τις παρενέργειες συμβατικών καλλυντικών, αποφεύγουν συστατικά που αφορούν στη συντήρηση, στο άρωμα, χρωστικές, βοηθητικά αφρισμού. Είναι όλα αυτά τα συστατικά που παραμένουν για μεγάλο διάστημα στην επιδερμίδα, αθροίζονται, συχνά την διαπερνούν, κατευθύνονται σε ζωτικά όργανα όπου και αποθηκεύονται όπως το ήπαρ ή επηρεάζουν το ορμονικό σύστημα και συγκεκριμένα τα επίπεδα των οιστρογόνων. Έχουν κατηγορηθεί για πρόκληση αλλεργικών αντιδράσεων, δερματίτιδες, εξανθήματα. Συχνά το κόστος τους είναι ελάχιστο και δίνουν σταθερά προϊόντα με μικρή δαπάνη. Θα συνιστούσαμε στους καταναλωτές να είναι σχολαστικοί με τις συνθέσεις καλλυντικών που αγοράζουν ειδικά αν πρόκειται για βρέφη ή παιδιά. Είναι προτιμότερο να αναζητήσουν φυσικά πιστοποιημένα προϊόντα ώστε στο μέλλον να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις και περιστατικά η αναστροφή των οποίων είναι αδύνατη.

Πιστοποιήσεις

Για να χαρακτηριστεί ένα καλλυντικό φυσικό θα πρέπει να έχει υποβληθεί σε ελέγχους σχετικά με τα συστατικά του, να έχουν γίνει δερματολογικοί έλεγχοι ώστε να έχει λάβει τις ανάλογες πιστοποιήσεις από ειδικό φορέα και πάντα να αναγράφεται το ποσοστό φυσικότητας. Δεν αρκεί να υπάρχει η αναγραφή «περιέχει φυτικά συστατικά ή εκχυλίσματα ή ακόμη αιθέρια έλαια». Αν δεν υπάρχει σαφής αναγραφή τα αναφερόμενα ως φυσικά προϊόντα δεν πληρούν τις προδιαγραφές και οι πληροφορίες που δίνουν στο καταναλωτικό κοινό είναι περισσότερο παραπλανητικές παρά αντικειμενικές.

Καλλυντικά και περιβάλλον. Γη, θάλασσες, ποταμοί δεν είναι ιδιοκτησία κάποιων, αλλά η σημαντικότερη κληρονομιά που αφήνουμε στις επερχόμενες γενιές. Τα φυσικά καλλυντικά βιοδιασπώνται και δεν αφήνουν κατάλοιπα με συστατικά που θα χρειαστεί μερικές δεκαετίες τουλάχιστον για να πάψουν να υπάρχουν. Ταυτόχρονα η προμήθεια πρώτων υλών γίνεται από πιστοποιημένους βιοκαλλιεργητές, οι οποίοι σεβόμενοι το περιβάλλον μας δίνουν αξιόπιστα προϊόντα χωρίς χρήση χημικών, λιπασμάτων, εντομοκτόνων.

Στα φυσικά καλλυντικά δεν γίνονται πειράματα σε ζώα.

Στην εποχή της κατανάλωσης μπορούμε να μιλάμε για ηθικά προϊόντα; Σήμερα  οι καταναλωτές λόγω παιδείας και οικονομικής συγκυρίας δεν προχωρούν σε παρορμητικές αγορές. Αναζητούν για την διατροφή, καλλυντική περιποίηση ακόμη και την ένδυση φιλικά για τον ανθρώπινο οργανισμό υλικά, τα οποία αναδεικνύουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων. Το κοινό εκπαιδεύεται ώστε να προστατευτεί, να βάζει φρένο στην κατασπατάληση και καταστροφή φυσικών πόρων. Είναι απαιτητικό και ελέγχει. Ο ενημερωμένος καταναλωτής θέτει το όριο, καθορίζει και επιβάλλει τους κανόνες του παιχνιδιού στη βιομηχανία της ομορφιάς. Υπάρχει πλέον ηθική διαχείριση και σεβασμός ώστε το τελικό προϊόν να είναι αυτό που αξίζει σε ανθρώπους, ζώα, φυτά.

Η χρήση φυσικών καλλυντικών είναι πλέον στάση ζωής που δεν παραβιάζει τις αξίες του περιβάλλοντος, της φύσης, της ίδιας της ζωής.

Τα καλλυντικά Aegean Beauty είναι πιστοποιημένα από τον φορέα ΕΛΙΝΕΚ ως προς τη φυσικότητά τους που φθάνει σε ποσοστό 97%. Οι πρώτες ύλες προέρχονται κυρίως από Κυκλαδίτες-Συριανούς παραγωγούς με πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες.

BACK